.::hemma eller inte hemma::.

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja skriva men en sak jag i alla fall vet är att jag och min man nu bor på svensk mark.
Hur det känns vet jag inte riktigt ännu.. Det var känsligt när vi kom innanför dörrarna här hemma, fick då se min hund igen
(som jag inte sett på 3 månader) också även min syster men henne såg jag för 2 veckor sedan tillsammans med
mamma och pappa när de var hos oss i Turkiet.

Mamma och pappa mötte upp oss när vi kom från tåget i Svågerstorp. Hur det ligger till nu är att min man väntar på sina 4 sista siffror och därefter kommer han få veta när han kan börja på SFI (Svenska För Invandrare).

(Ja, vi har varit riktigt snabba med att fixa med allt, vissa har blivit förvånade för hur snabba vi egentligen är haha) 

Vi har redan varit på intervju och allt sånt där så det är bara till att börja när han får sina siffror. Och lilla jag har varit på arbetsförmedlingen så nu ska man börja gå på möten och sånt där men det är bara till att le och se glad ut, eller?

Kanske man borde börja läsa någonting istället eller vad tycker ni?
Men jag vill läsa någonting som inte har så mycket prov och absolut helst inga föredrag som man ska hålla i, vet ni något jag kan gå på då? För börjar jag jobba (men det finns så gott som inga jobb) eller läsa någonting så tar nog tjatet här hemma slut, förhoppningsvis..


.::recension utav New Moon::.



Nu så har jag och min älskling sett "New Moon". Den hade som sagt premiär här klockan 12 men det som förvånade mig var hur lite människor det egentligen var där. Samanlagt var det nog 15 personer i salongen tillskillnad från de alla ungefär 100 sittplatserna. Men jag ska inte klaga eller jo, kanske bara lite för att de kom folk in 10 - 15 minuter efter att filmen hade börjat och inte hade de någon som helst respekt för det utan det skulle fnissas och ha sig tills de hittat sina platser. 
Sen har vi den klassiska popquarn/ chipsätaren som inte gör något annat än smaskar hela filmen ut. 
Jag börjar lite som en gammal hemsk pensionär men har man längtat efter en speciel film eller liknande i ett helt år
då ska det ta mig fan vara tyst och respektfullt i biosalongen! 

Nu till filmen:
Den var helt underbar, grät (som många andra jag har läst om) nästan hela filmen ut haha.. Men det tråkiga var hur dålig musiken var till vissa scener i filmen (om man jämför med 1:a filmen), musiken kunde dem ha valt ut bättre. I alla fall jag kunde ha gjort det tack vare min fina blandade musiksmak. Och sedan har de tagit bort några viktiga scener som helt enkelt nästan är tvungna till att vara med i filmen men inte då..

Och vad händer nu?
Jo, nu väntar vi tills "Eclipse" kommer ut på bio. Vilket blir i Juni. Så mina kära läsare nu ska vi bara hålla ut igen i 221 dagar.


.::New Moon - 20/11::.

.. and now we "normal" people are able to see "New Moon"


And i got tickets för tomorrow at the première here in Turkey
*Love It*


.::17/11 - New Moon - Aladdin Chokladasken::.

Nu så har vi fixat med min mans stämpel som han nu har i sitt pass, detta gjorde vi i Ankara. 
Jag har varit så paranoid för att åka dit på grund av alla nyheter som visas på TV om att Svininfluensan
(mitt namn för det är Grisen haha..) finns där. Visst det fanns en del människor som gick runt med skydd för både mun och näsa, jag höll mig till att bada i handsprit och hallå min halsduk för ansiktet ibland
(inte hela ansiktet såklart men ni förstår mig säkert hur). Vi kom hem i morse och jag mår som jag har mått innan,
bra så ingen Svininfluensa varken för mig och min man, vilket känns skönt.
Tjejen som intervjuade min man när vi var där sist, var där nu också. Och hon tyckte det var lustigt att vi fått svar så snabbt.. ^^

Nästa vecka vid denna tiden så är vi redan hemma i kalla Sverige, det känns både bra och dåligt.
Bra: Fira jul, nyår och allt därefter tillsammans med min man och min familj. Kunna få äta allt svenskt gott igen
(ni förstår nog inte hur bortskämda vi svenskar egentligen är med allt som hör med godis och mat därtill).

Dåligt: Det riktiga allvaret börjar men det är inte dåligt heller men jag tänker däremot inte gå i skolan för det räcker med 13 år i skolan för mig och det där med att hallå föredrag och sånt inför andra igen, det går jag helt enkelt inte bara med på! Och att börja plugga inför prov ska vi inte tala om, jag är inte gjord för sånt! Men hittar man utan sånt så är det helt okej haha.. får titta i alla fall för det skadar inte.

Får se om jag hittar något jobb men det finns nästan som sagt inget i Sverige och likaså är det med lägenhet, i alla fall inte där vi kommer bo. Får bo hemma i det lilla rummet tills vi hittar något. Håller nu på att packa resväskan för fullt,
att sedan få inreda vårat rum tillsammans hemma kommer bli mysigt och för att inte tala om mysiga juldekorationer.
 
I rummet kommer det vara en massa saker som jag samlar på:
* Britney Spears
* Buffy The Vampire Slayer
* Twilight The Saga
* Pikachu

Och snart kommer vi även åka till Ullared för att kunna inhandla lite saker till våran kommande lägenhet.
Julklappar ska det köpas också och får jag inte ha julen hemma i år så stannar jag hemma i alla fall, vill inte ha det som förra året. Ni skulle bara veta haha.. Sen ska älsklingen min börja skolan med för att lära sig svenska men visst hjälper jag honom med det.


"Twilight" - uppföljaren "New Moon" har inte premiär förens den 20:e November men bara för att man antingen A - Kändis eller en B - Kändis så ska de få se den först idag, varför får inte jag se den idag? Varför ska de riktiga fansen behöva vänta medans de som inte tycker om triologin så mycket få se den nu? Orättvist, tycker jag. Vad tycker ni om detta?
Ska inte alla få se den samtidigt? Rättvisa vill jag ha. 




Aladdin chokladasken ska få en ny liten pralin som vän men för att den ska få plats så måste en av de andra åka bort. Därför kan ni nu rösta på eran favorit för att just rädda den. Min favorit är helt klart Gräddnougaten.

 
http://raddajulen.nu/


('v')Happy('v')

Från allt arbetandes med blod, svett och tårar till att faktiskt bli lycklig. Tack vare ett litet ja.



('v') Min man har nu fått sitt uppehållstillstånd ('v')


Turkiet 2009 Tillsammans Med Familjen

24 Oktober - 7 November
Här kommer några bilder ifrån när min familj var här hos oss på semester,
jag kan visst publicera bilder och även ta bilder också.

25 Oktober


1 November


2 November



5 November


7 November 2009

Det känns lite tomt nu när min familj har åkt hem. De har jag träffat nu efter 2 månader men inte min hund. De får krama och pussa på honom från mig när de hämtar honom på hundpensionatet.


.::Detta är lite bilder från min pappas camera::.

Jag och älsklingen gick upp klockan 7 idag för att gå till min familjs hotell (som ligger en bit bort från oss)
och vara lite med dem innan de skulle sätta sig på bussen som går till flygplatsen. 
Efter det så gick vi och handlade lite för att sedan lämna av det som vi hade inhandlat hemma 
för att ytterligare gå ut och gå en bit (en gång till) för att kunna gå pch köpa fisk samt gurka.
Min man gör så god mat men det betyder inte att jag inte är med och hjälper till
för får jag säga det själv så gör jag också god mat. Väl hemma igen så gjorde vi Daimglass (min familj tog med sig Daim hit). Nu så har jag hunnit sova 1 timme, mysdagen idag - den är bra. 
   


.::4 Oktober 2009::.

Från och med i natt så har det regnat så gott som non - stop. I eftermiddags så kom mina föräldrar hem till oss och jag visade då dem videos:en "Svenska Hollywoodfruar" som jag lade in i förr förra inlägget här, det var mycket uppskattat haha.. Därefter så gick vi ut, trots det (mycket) dåliga vädret. Vi har varit i så gott som hela stan för att leta efter ett par nya glasögon åt mig, de jag har nu har jag haft sedan 6:an tror jag haha.. Jag har växt ur dem kan man säga plus att det är små repor på dem. Efter att ytterligare varit hos några Optiker idag så hittade jag äntligen ett par glasögon
(för rimmligt pris med). Det är inte lätt att shoppa med mig ska jag säga, jag är väldigt kräsen. Glasögonen skulle vara i guld med strasstenar (finns ju typ inte i Sverige) och jag har nu hittat vad jag vill ha här. Så det får jag av mina snälla föräldrar.

På tal om att jag är kräsen med, jag och min man har letat i hela Alanya (okej kanske inte hela men ni förstår nog) och lite i Adana med men jag hittar inte en enda jävla väska som jag skulle vilja ha. Och är man tjej så är det inte bara till att köpa vilken väska som helst, inte enligt mig i alla fall eftersom väskan även blir en del av en. Den visar vad man har för stil och allting, väska är viktigt för mig.


.::Britney Spears - 3::.

Jag är en av världens största Britney Spears fan men ärligt talat så tycker jag nu att hennes musikvideos börjar bli riktigt dåliga. Hennes förra musikvideo "Radar" ska vi inte tala om och nu denna musikvideon till låten "3".. Vart har handlingen och dansen tagit vägen? Den senaste musikvideon som verkligen var bra var "Womanizer" men "Circus" är bra den med.


Vad tycker ni?  


.::Svenska Hollywoodfruar::.



Hur rolig är inte denna människan som heter Anna Blomberg? Här imiterar hon och gör parodier av de svenska hollywoodfruarna.

Vem är din favorit i serien?
(Även om den inte går på tv nu längre).

* Anna Anka
* Maria Montazami
* Agnes Nicole Winter

Maria Montazami är helt klart min favorit, hur lost är inte hon på en skala? Det är hon och läppstift haha..
Och för att inte tala sättet hon talar på.. Hon är favoriten i det programmet för mig helt enkelt.


.::Det Gick I Alla Fall::.

Efter inlägget "Jobb, svart - och avundsjuka" blev det en del kommentarer, jag förstår er att ni alla tycker olika men tur är väl kanske det med eftersom hur skulle världen se ut som alla tyckte precis likadant?


Jag ska berätta en mycket intressant händelserik sak nu, det är handlar om registreringen av min och min mans äktenskap här i Turkiet. Ttsscchhii på er som sade att det inte på några som helst möjligheter skulle kunna gå att göra här, att endast kunna göra det via Turkiska Ambassaden i Stockholm.

Uppdatering 2/11 - 2009: Fan vad alla tog detta fel haha.. Vi har inte gjort något fel eftersom alla bad oss om ursäkt senare.


Min familj är här men min hund är inte med oss här, saknar honom men han har det nog bra på hundpensionatet.
Idag så har vi varit i stan och shoppat. Ja, jag har shoppat. Nu är ni förvånade va? Det blev:
* En kofta
* Ett linne
* En tunika

Och bild på detta kommer senare. Ikväll så kommer min familj hit samt min syster vän. Det ska spelas spel och bara umgås, mysigt. Igår så var de här och vi gjorde mat till dem. Min syster köpte en tidning som innehöll "New Moon" posters och
känner jag henne väl så kommer jag få dem ifall Bella och Edward är tillsammans på dem postrarna för hon säger att hon blir avundsjuk och svartsjuk ifall hon ser dem tillsammans så jag hoppas på presenter när de väl kommer hit ikväll.
Och det kommer bjudas på en massa smått och gott.

RSS 2.0
free counters

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: