Uppesittarkvällen

Idag är det dagen före dopparedagen eller dagen idag heter egentligen Uppesittarkvällen. Då enligt mina traditioner så umgås man med familjen, bara myser, äter och tittar på film tillsammans. Jag har inte ätit en utav mina favoriträtter än sedan augusti så nu är det allt på tiden att det ska ätas idag.
- Smördeg (i en form som sedan ska göras klar i ugnen)
- Potatis
- Sås med lite ädelostsmak
- Quarnfiléer
- Lingon

Lägg en hel smördeg i en form som du sedan hackar med en gaffel (så det blir lite hål i degen). Grädda sedan degen så den blir lätt gyllenbrun och ta sedan ut den från ugnen.
- Medans smördegen gräddas så steker man Quarnfiléerna i en stekpanna. Lägg sedan Quarnfiléerna i formen med smördegen i. Sedan gör man såsen med ädelostsmaken.
- Receptet på det kommer sedan, måste kolla upp en sak först.

Glöm inte att koka potatis innan du gör detta för det tar som sagt sin lilla tid.
Efter att ha hällt i såsen i formen så lägger man ytterligare en ogräddad smördeg ovanför allting men man ska även försöka stänga den övre smördegen med den som redan är gräddad i botten.
(För man låter degen vara lite ovanför formen). Sedan sätter man in det igen i ungen för att endast grädda smördegen som är ovanför allting. Sedan serveras det med potatis - glöm inte lingon ^^


Men lilla mamma har bara köpt en smördeg så jag får gå till affären sedan. Hon sade att det räcker med en smördeg men hallå, har man inte ätit detta på flera månader så när man väl ska äta det så ska det vara gjort ordentligt. Här fjuttas inte med smördeg minsann.

Får se om det är någon bra film på TV ikväll, tror inte det.. Annars får man kanske åka och hyra någonting men har sett det mesta. Kanske tvinga familjen att se Twilight igen för de har bara sett den 1 gång..


Kommentarer



Namn:
Remember me

E-postadress: (publiceras ej)

Blogg/ Hemsida:


Vad har du på hjärtat?:


RSS 2.0
free counters

Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag:
Online nu: